Ramai sangat orang TERGILA-GILAKAN gula.

Saya perhati ramai sangat orang TERGILA-GILAKAN gula. Tapi 6 sebab ni akan buat korang surrender.. Tadi ada minum teh tarik tak? Perghhh sedap kan. Terasa lagi kelat2 teh tu dalam mulut. Slurppp.   Kueh yang korang makan tu, bukan 1-2 sudu tapi bersenduk gula yang dah dituangkan. Itu yang sedapnya ya amat. Waduh..   Nak sambut […]

Read More

Sabun Antibakteria Bahaya?

Sabun Antibakteria Bahaya? Ramai orang tak tahu perkara ni… Sebelum itu kita kenal dulu apa Itu Sabun Antibakteria. Biasanya syarikat pengeluar akan mengatakan sabun antibakteria mereka mampu untuk membunuh kuman. Antara yang bahan biasa digunakan ialah: Chloroxylenol Benzalkonium chloride Benzethonium chloride Triclosan Cloflucarban Fluorosalan Hexachlorophene Hexylresorcinol Iodine complex (ammonium ether sulfate and polyoxyethylene sorbitan monolaurate) […]

Read More

Sedapnya la makan roti bosan-bosan ni. Tapi rupanya…

Sarapan pagi tadi roti canai. Tengahari kang sibuk dengan kerja, tak sempat dah nak keluar makan, makan je roti gadinia yang beli awal pagi tadi. Habis waktu kerja, on the way balik kerja mesti singgah dulu kat gerai beli bomboloni. Bawa balik jadi minum petang kat rumah. Perghhh. Sedap, manis giteww… Sampai rumah semua tertunggu […]

Read More

MAKANAN PENCETUS CYST FIBROID

Tanpa disedari, makanan menjadi faktor dan punca terbesar terjadinya cyst dan fibroid. Ini disebabkan kebanyakan makanan telah diubahsuai genetik, dibuang nutrien dan mengandungi bahan kimia yang menyebabkan kesan adverse pada badan. Banyak kes di mana, walaupun pesakit telah buang cyst fibroid, masih lagi tumbuh cyst dan fibroid setelah satu atau 2 tahun. Ini tidak hairan […]

Read More

Vitamin B17 membunuh Kanser?

UMUM mengetahui kanser adalah antara penyakit kronik yang amat digeruni oleh manusia seantero dunia. Terdapat lebih daripada 100 jenis kanser dan lima yang utama antaranya ialah kanser paru-paru, perut, hati, kolorektal dan tidak ketinggalan juga kanser payudara yang kekal sebagai pembunuh utama wanita apabila terdapat 1.05 juta kes setiap tahun di seluruh dunia. Menurut WHO, […]

Read More

SOALAN LAZIM MENGENAI B17 APRIKOT

1. Kalau untuk merawat kanser berapa banyakkah biji aprikot perlu dimakan? Mengikut Dr Kerbs, sebagaimana didalam bukunya World Without Cancer, kita perlu makan 1 atau 2 biji aprikot setiap 1 jam selain waktu tidur.Yang terbaik ialah 3 hingga 5 biji setiap 1 jam. Kualiti biji aprikot perlu diambil kira untuk menentukan berapa bilangan biji aprikot […]

Read More

DIET BAGI PESAKIT KANSER YANG PATUT ANDA TAHU

Penjagaan pemakanan amat penting bagi pesakit kanser kerana terdapat makanan-makanan tertentu yang membolehkan sel kanser membiak dengan cepat. Makanan-makanan berikut harus dijauhi:- Nasi – Dinasihatkan supaya mengelakkan mengambil nasi sebelum jam 12.00 tengahari. Ini bertujuan memberi peluang B17 bekerja membunuh sel-sel kanser tanpa sebarang gangguan pertambahan gula dari nasi. Nasi adalah makanan karbohidrat yang akan […]

Read More

CARA B17 BERTINDAK

Keberkesanan vitamin B17 dalam merawat kanser telah dibuktikan dan dibukukan serta dirakamkan dalam bentuk VCD bertajuk “World Without Cancer”. Sebuah TV tempatan juga telah menyiarkan rancangan pendedahan mengenai penemuan dan kejayaan B17 dalam merawat penyakit kanser. Berikut adalah fakta dari hasil kajian mereka. Perlu kita fahami bahawa tubuh badan kita memerlukan beberapa enzim bagi tubuh […]

Read More

‘HEALING CRISIS’ PETANDA BAIK KEPADA BADAN?

1.0 Soalan: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? Jawapan: Proses dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Proses ini akan bermula menyingkirkan toksin yang telah lama terkumpul di dalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang […]

Read More
X